Свято Миколая

В Україні 19 грудня відзначають День святого Миколая - покровителя дітей і мандрівників.

Святий Микола (або Ніколаус), якого зараз вважають персонажем фольклору, був візантійським єпископом, прославившись своєю любов'ю до дітей і допомогою бідним. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, "місті Миру" (ця місцевість розташована поблизу сучасного турецького міста Демре).

Існує чимало легенд про добрі справи Святого Ніколауса./Files/images/mikolay/326289.jpg Так, одного разу Ніколаус вирішив допомогти трьом сестрам, яких через бідність ніхто не хотів брати заміж. Вночі він кинув їм через трубу димоходу три мішечки із золотими монетами. Після допомоги сестрам Ніколаус продовжував допомагати бідним городянам, залишаючись непоміченим і дивуючи все місто. Він приносив у будинки іграшки та теплі речі для дітей, ліки для хворих. А найголовніше, Ніколаус робив це все не для слави, а таємно і від усієї душі. Одного разу вночі люди захотіли вистежити того, хто ж так всім допомагає, і були вражені, що ним виявився молодий Миколай.

Після цього місцеві жителі обрали його своїм єпископом.

Після смерті єпископа в місті почали відбуватися чудеса: хворі, які приходили до його могили, зцілялися, а образ Миколая захищав людей удалеких подорожах і життєвих негараздах. Миколая Чудотворця вважають найбільш близьким до Бога святим, посередником між Богом і людьми.

День святого Миколая - бажане свято для дітей. Напередодні свята малюки пишуть йому листи з побажаннямиі вкидають їх у поштову скриньку або кладуть на вікно, просячи передусім здоров'я собі та батькам. У передденьсвята діти згадують всі свої добрі та злі вчинки і зважують, яких більше. Ввічливі і чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні - різочку.

У деяких країнах вважають, що до дітей святий Миколай приходить не один, а із свитою. Донеї входять двоє янголят, які повинні інформувати покровителя про слухняних дітей, і двоє чортиків, які розкажуть св. Миколаю про всі витівки малюків.

Усучасні часи з'явилась добра традиція: саме у день святого Миколая дбати про сирітта знедолених дітей, даруючи їм подарунки.

Саме так цікаво та з душею пройшло свято Миколая в нашому садочку. 18 грудня на запрошення завітав до дошкільного закладу настоятель Свто-Іллінського храму о.Олексій. під час гостин батюшка освятив приміщення нашого садочку, розповів цікаву історію про життя Миколая Чудотворця та на згадку про зустріч подарував ікону.

19 грудня вихователі садочка разом з дітками провели "Казкове дійство" за участю Чортика, зірочок, ангелочків та Святого Миколая. Під час свята завітали гості з Районої держадміністрації -Калашник А.Ф., голова районної ради - Бреус В.В., начальник відділу освіти - Бондаренко Л.В. , які подарували малечі солодкі подарунки та надали транспорт для поїздки до храму./Files/images/mikolay/IMG_20171218_111555 (1).jpg

/Files/images/mikolay/image (11).jpg /Files/images/mikolay/image (17).jpg

/Files/images/mikolay/IMG_20171219_105435.jpg

/Files/images/mikolay/image (16).jpg /Files/images/mikolay/image (19).jpg

Цього ж дня діти нашого закладу мали можливість отримати благословіння, цукерки та велике зхадоволення від невеличкої подорожі та прекрасних виступів вихованців Недільної школи.

Дякуючи батькам наших вихованців, в садочку з'явилося багато нових іграшок для розвитку малечі.

/Files/images/mikolay/image.jpg /Files/images/mikolay/image (5).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 281

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.