Туристичний похід "У пошуках скарбу"

У Садовському ДНЗ «Веселка» з 24 по 28 квітня 2017 року проведено Тиждень безпеки дитини «Запобігти і навчити». Було розроблено план підготовки і проведення Тижня безпеки. Основними цілями та завданнями було вироблення у дітей дошкільного віку умінь і навичок захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій, формування та розвиток у малят високих морально-психологічних якостей, виховання обережності.

Під час Тижня вихователі використовувала комплексні заходи, які справляли найбільший вплив на малят, викликали у них інтерес та несли у собі корисну пізнавальну інформацію.

Було проведено заняття з елементами ОБЖД: «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Безпека», «Служба допомоги», «Чарівні сірники» (малювання), «Гриб красивий, але небезпечний» (ліплення), «Світлофор» (аплікація). Використано ряд дидактичних та рухливих ігор для закріплення вивченого матеріалу. Підготовлено для батьківського куточка інформаційний матеріал, оформлено пам’ятки для батьків та дітей, переглянуто ряд ілюстрацій до теми.

Саме цього тижня, весняної пори працівники Садовського ДНЗ організували туристичний похід своїм вихованцям до найближчого парку. З метою: вправляти дітей в ходьбі та бігу, закріпити навички безпечної поведінки у природному довкіллі.

Діти з радістю крокували втоптаною звивистою дорогою, аби подивитися на весняне диво, яке відбувалося в парку. Скільки радості було в дитячих оченятах, коли виконавши , всі запропоновані завдання, вони знайшли скарб....

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (10).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (12).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (13).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (19).jpg

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (22).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (23).jpg

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (30).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (33).jpg

Діти також милувалися природою, скоро у цьому парку все стане зеленим, а поки листячко тільки починає з'являтися на гілочках дерев-велетнів, що гідно пережили цю зиму. Діти із радістю гуляли парком, милувалися красою, слухали розповідь вихователя про те, що рвати квіти не варто - природа в наш час і так скривджена настільки, що краще обмежитися спогляданням її краси, а не присвоєнням її, адже вдома квіти простоять у кращому випадку кілька днів, а в парку будуть рости довго.

З лісових мешканців не стріли нікого, крім маленьких трудівників - мурашок, також послухали щебетання птахів, що так радісно заспівали навесні.

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (43).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (46).jpg

У перерві під час турпоходу дошкільнята поїли печива та напилися водички.А потім із захопленням гралися, уявляючи себе то рибками, то пташками, то мишками...

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (58).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (59).jpg

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (65).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (78).jpg

Втомлені і радісні поверталися діти до дитячого садочка із знайденим скарбом. Із цієї подорожі вони зрозуміли, що слід берегти природу, аби вона милувала своїм оком довгі роки. Варто робити прогулянки у весняний парк частіше, насолоджуватися природою, поки вона ще не зовсім переможена людиною!

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (49).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (54).jpg

/Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (81).jpg /Files/images/foto_dubrovsko/pohd/image (82).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 461

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.