Новорічні ранки

Феєрія новоріччя, святість різдвяного вечора – для кожного з нас один з найяскравіших, найтепліших спогадів дитинства. Осяяні чарівним світлом незабутніх дитячих вражень, вони й сьогодні підносять нас над плином повсякденності, повертаючи в чудовий світ, де панують незрівнянні аромати ялинки й мандаринів, таємничо шарудять обгортки від цукерок і солодко щемить у грудях від очікування сюрпризів. Новий рік – час подарунків, сюрпризів, загальних веселощів, коли довкола панує добра магія і казка. Діти нетерпляче очікують на свято і зустрічають його з надзвичайним захопленням.

Розпочались Новорічні свята і в Садовському дошкільному навчальному закладі «Веселка». Цього року з особливим настроєм колектив закладу підійшов до підготовки святкування Нового року. Для цього проведено всі необхідні підготовчі роботи, а саме: здійснено естетичне оформлення актового залу новорічними атрибутами. Вихователі виготовили витинанки на шибки вікон казковими героями. Дід Мороз, веселі зайченята, сніговики щоранку зустрічали дітей, створювали їм гарний настрій та нагадували про переддень Нового року.

Радісний святковий настрій створився у дітей молодшої групи від самого початку свята. Діти весело із задоволенням пограли з ялиночкою у гру «Ялиночко, засяй». Всі діти на святі були одягнені у гарні маскарадні костюми, мали образи казкових героїв: зайчики, сніжинки, гноми. Завдяки цьому до свята було залучено всіх дітей.Найбільшу радість діти отримали від спілкування з Дідом Морозом та Ведмедиком та Машою. Свято дуже сподобалось дітям та батькам.

Вихователі старшої групи створили справжню казку з найгарнішими дитячими героями, цікавими іграми, чарівними піснями, запальними танцями. Діти разом із присутніми глядачами та своїми родинами поринули у дивний та чарівний світ казкового лісу. Господарем свята був Сніговичок. До малят завітала ХАТИНКА, яка допомогла Дідові Морозові знайти подарунки і на свято таки завітав Дід Мороз із Снігурочкою, роздав смачні подарунки і пообіцяв, що наступного року знову прийде.

І завершився цикл новорічних свят заходом "Щедрий вечір, добрим людям" у форматі українських вечорниць. Вихователі ознайомили дошкільників із народними зимовими обрядами: водіння Кози, колядування, щедрування, меланкування, посівання; накривали стіл традиційними різдвяними стравами, а пригостили малечу варениками та цукерками.Свято надало відчуття родинності та духовної єдності.

Новорічні ранки завершились та залишили по собі радісний настрій, веселощі, спогади діткам і дорослим на цілий рік.

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.